Известие

Collapse
No announcement yet.

Подмяна на говорителите Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ето ги снимките:

Лягат си идеално на мястото.
    Нещо интересно, което се вижда, е че по периферията на пръстена на кората съм залепил дунапрен за дограми. Хем да уплътни там където ляга говорителя, хем да обира вибрациите. Първо ги монтирах без дунапрена, него го сложих после и мога да кажа, че разликата се усеща.

А на последната снимка се вижда, че съм отрязал малките пластмасови "израстъци" в центъра на капаците, да не опират.
    156 2.0TS

Comment

Благодаря, колега. Моите днес пристигнаха и тия дни ще се занимая с монтажа като имам повече свободно време, че да се направят спойките
      Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
      GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Сложих говорителите. Звукът наистина е доста по-добър от този на оригиналните, но и корите на вратите дрънчат по-осезаемо и следващата стъпка е да търся начин как да ги изолирам

Comment

Дунапренена лента сложи ли?
          80 стотинки струва.

Няма дрънчане при мен. Но махам всички предмети от джобовете на вратите, особено ключове.
          156 2.0TS

Comment

Няма предмети по джобовете. Дунапрен не съм сложил, нямах под ръка. Проблемът обаче сякаш идва от някоя счупена щипка на кората на вратата, понеже като я натисна здраво навътре и спира. От момента, в който я пусна веднага почва да дрънка пак. Аз това с дунапренчето пак ще го направя, де, така ли иначе може само по-добре да стане с него.

Comment

Аз като направих ъпгрейд на предните колони и от баса(предполагам), корите ми си строшиха държачите, които са зад говорителите с болтове. И сега при по-силна музика дрънчат гадно.
              2005 156 1.9 JTD 115
              2004 GT 2.0 JTS 165

Comment

Аз също сложих паинерите предложени от колегата и заспаха бе проблем.А и с кабелчетата в комплекта няма проблем да се обърка нещо.Но при мен дясната предна има някакво допълнително окабеляване и засега не посмях да я сменяБлагодаря!
                Alfa Romeo 1.9 JTD TI ама не баш sigpic

Comment

Teя от pioneer.bg трябва да ми платят за рекламата май

П.п. Тези комплекти говорители периодично ги има в Метро на промоция - 35лв чифта.
                  156 2.0TS

Comment

Късно го разбираме, вече ги сложихме

Comment

Колеги да използвам темата и да ми препоръчате колони за предните врати и за задното стъкло които са елипсите 156 99г седан. Благодаря предварително

Comment

Първоначално публикувано от M.Genov Покажи съобщение
                        Колеги да използвам темата и да ми препоръчате колони за предните врати и за задното стъкло които са елипсите 156 99г седан. Благодаря предварително
                        E върни 1 страница назад и виж де. Линкове съм дал, снимки съм качил, тея за вратите ще ги видиш веднага.

За задната кора предлагам нещо с висока чувствителност (90+db) и нисък долен праг (<30-35Hz) за хубав плътен бас, дори и само с плеъра, без допълнителен усилвател.

Аз съм с едно японско jvc на 20 години... ама баш японско, от япония, един моряк ги е донесъл отдавна на роднина, дълга история... ама са брутални колони. Свирят жестоко, но минуса им е че са малко тежки и съм им сковал едно скеле от летви да ги държи, да не пропаднат, че се монтират от долната страна на кората.

Oт това което може да се купи в момента:

Ето нещо наистина хубаво - https://pioneer.bg/car-audio/audio-g...neer-ts-a6934i
                        И ето някакъв компромисен вариант за по-малко пари - https://pioneer.bg/car-audio/audio-g...neer-ts-g6930f
                        Attached Files
                        156 2.0TS

Comment

Благодаря колега и се извинявам не съм погледнал, моя грешка

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                            E върни 1 страница назад и виж де. Линкове съм дал, снимки съм качил, тея за вратите ще ги видиш веднага.

За задната кора предлагам нещо с висока чувствителност (90+db) и нисък долен праг (<30-35Hz) за хубав плътен бас, дори и само с плеъра, без допълнителен усилвател.

Аз съм с едно японско jvc на 20 години... ама баш японско, от япония, един моряк ги е донесъл отдавна на роднина, дълга история... ама са брутални колони. Свирят жестоко, но минуса им е че са малко тежки и съм им сковал едно скеле от летви да ги държи, да не пропаднат, че се монтират от долната страна на кората.
                            Oт това което може да се купи в момента:

Ето нещо наистина хубаво - https://pioneer.bg/car-audio/audio-g...neer-ts-a6934i
                            И ето някакъв компромисен вариант за по-малко пари - https://pioneer.bg/car-audio/audio-g...neer-ts-g6930f
                            Как ще пропаднат,като под кората има метална конструкция за която се захващат говорителите? От 12 години ги друсам по дупките и още не са изпадали,а е поне 2 кг. единият.
                            Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Честно казано аз не бях доволен от Pioneer-а, споменат по горе в темата. Подобрението, спрямо фабричните беше минимално (дори при поставен комплект за шумоизолация Silent Coat във всички врати ) и ето защо ги подмених и тях😁.
                              Сложих Magnat Edition 162 и работата заспа - много по-голяма чувствителност, по-сериозна магнитна система, двулентови...абе като цяло балкан разлика. Поставят се директно, без излишни рязания и манипулации, въпреки, че изглеждат доста дълбоки.
                              Не, че им правя реклама, но са на цената на Pioneer-а, а звучат и изглеждат доста по-сериозно.
                              P.s. Който иска Pioneer-а на добра цена, да пише на ЛС😁

Изпратено от моят HTC 10 с помощта на Tapatalk

Comment

Аз от Pioneer съм доста доволен и съм с ето този модел: https://pioneer.bg/car-audio/audio-g...1720f?filter=1 отпред, като за отзад сега търся някакви други.
                                Само че аз имам един друг проблем. След като ги сложих и отпред ми се счупи захващането на корите, което е точно под колонката. Някакво решение без да сменям кората? И другият ми въпрос е пищялките на вратите да ги махам ли или да ги сменя с някакви други, че тези във високите малко кривят.
                                2005 156 1.9 JTD 115
                                2004 GT 2.0 JTS 165

Comment

Working...
                                X